Włoska restauracja w centrum Paryża, zaprojektowana przez architekta szlifującego styl w Nowym Jorku...
Teoretycznie to się nie mogło dobrze skończyć- ale teoria teorią, a talent i wyczucie zawsze zrobią swoje, nawet przy tak abstrakcyjnych czynnikach.
Autor wnętrza, Charles Zana, zadbał o to by w zabytkowym lokalu przy Champs Elysées stworzyć przestrzeń łączącą smaki z trzech szerokości geograficznych. Francuski, wyrafinowany styl idzie ramię w ramię z nowojorskim modernizmem, razem walcząc o godne tło dla najlepszych potraw i win z Piemontu. Gości kusi nie tylko doskonałe menu- w cenę posiłku wliczony jest także widok paryskiego nieba, które można podziwiać dzięki przeszklonemu sufitowi o różnych porach roku. W takich okolicznościach hasło "uczta dla oka i ducha" jest najlepszym komentarzem.
żródło zdjęć: http://www.yatzer.com/Cafe-Artcurial-Charles-Zana-Paris
żródło zdjęć: http://www.yatzer.com/Cafe-Artcurial-Charles-Zana-Paris
1 komentarz:
Dla mnie cudowne. Klienci nie patrzą, jaki styl, z czym zmieszany, czy się udał... Jak lokal fajnie urządzony, dobre jedzenie w podstawie, to właściciele już są wygranymi. Jest wytwornie i z dużą dawką klasy.
Prześlij komentarz