środa, 6 lutego 2013

Cuisine de Bar by Poilane. Wprawka przed jutrem




Jutro tłusty czwartek, ciężko jest mi się skupić na czymś innym niż jedzenie, więc wybór tematu na dziś był oczywisty. Dla zachowania przyzwoitości jest piekarnia a nie cukiernia, ale gdyby bagietkę posmarować konfiturą...najlepiej z róży damasceńskiej... 
Prezentowane piekarnio- bistro Cuisine de Bar by Poilane to flagowy lokal sieci POILANE. Lokal zaprojektowany przez BrobyDNA znajduje się w Londynie i stanowi niezwykle apetyczne połączenie smaków wielu krajów- wypieki według francuskich receptury, skandynawski wystrój i zacne angielskie sąsiedztwo, z galerią Saatchi na czele. Czego (oprócz drzewa w środku) chcieć więcej? 
Bułeczek można chcieć. Bułeczek!

Projekt opiera się na  wykorzystaniu dosłownie kilku materiałów: rozbielone drewno ( lubić) i malowana na czarno cegła ( lubić) stanowią tło dla przemysłowych lamp ( lubić) i klasycystycznych portretów w formie wielkoformatowych wydruków ( lubić bardzo) oraz siedzisk firmy Fritz Hansen ( lubić, chociaż za ceny należy się klaps).



Hitem jest koedukacyjny stół wokół drzewa i pojedyńcze stanowiska dla samotników (Trochę jak w autobusie, ale i tak fajnie)


Zdjęcia pochodzą ze stron: Fritz Hansen , Love Bakery Bakes

3 komentarze:

burza pisze...

Świetny projekt! Stoliczek pod drzewem jest słodki;). Tylko ten podwieszany sufit mi nie pasuje, ale może być musiał z jakichś technicznych względów.
Pozdrawiam
B.

Diana Marzejon pisze...

piękne miejsce :)

Maja pisze...

Módlmy się wszyscy, to może i u nas takie zaczną powstawać;)